over Suzanne

Mijn naam is Suzanne Juch. Tijdens mijn studie Gezondheidszorgpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik mij gespecialiseerd in de klinische ontwikkeling van kinderen en jongeren. Bij de Opvoedpoli heb ik gewerkt als psycholoog en gezinscoach. Ik werkte hier met kinderen en jongeren met angst- en gedragsproblemen, ADHD en kinderen met een diagnose binnen het autismespectrum. Nu ben ik werkzaam bij de Ithaca Psychotherapiepraktijk waar ik wordt opgeleid tot psychotherapeut. Ik werk hier zowel met volwassenen als kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek.

Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met Mindfulness. Deze methode leert je meer bewust te zijn van de signalen die je lichaam je geeft, waardoor je beter in staat bent te reageren op een manier die je verder helpt. En nog belangrijker: ervaren dat al je emoties er mogen zijn, ook je angsten en boosheid. Iets wat minder vanzelfsprekend is dan het lijkt.

Ik was er meteen van overtuigd dat deze training ook heel waardevol is voor kinderen. Met deze ervaring en mijn achtergrond als psycholoog wilde ik graag via de Mindfulness, een positieve bijdrage leveren aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ik ben bij het Centrum voor Mindfulness Amsterdam opgeleid tot Mindfulnesstrainer voor zowel het basisonderwijs (MindfulKids training) en het voortgezet onderwijs (.b training). Daarnaast bied ik op een laagdrempelige manier, ook  workshops aan volwassenen. Op de sportschool Femme Gym geef ik bijvoorbeeld introductielessen in Mindfulness. Ik geef de trainingen met veel plezier en passie en heb al mooie succeservaringen mogen beleven.

Misschien binnenkort ook wel bij jou op school!