MindfulKids training

De training

De MindfulKids training is een mindfulnesstraining voor kinderen. In de lessen leren kinderen hoe hun aandacht werkt en hoe zij deze bewuster kunnen gebruiken. Ze leren hoe zij om kunnen gaan met prikkels die van buiten komen, zoals geluiden. Maar ook hoe zij de prikkels van binnen hun lichaam en geest kunnen herkennen en hoe zij daarmee om kunnen gaan. Tevens leren de kinderen over compassie, voor zichzelf en anderen. Op deze manier draagt de MindfulKids training bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. Het heeft een positief effect op de concentratie, leren omgaan met stress (zoals toetsen of ruzies), het leren herkennen van eigen emoties en zo het verbeteren van sociale interacties. Zij leren vaardigheden waar zij de rest van hun leven nog veel aan zullen hebben.

Voor wie?

De MindfulKidstraining is geschikt voor de groepen 5 t/m 8 in het basisonderwijs.

Waar en hoe?

De training wordt in de klas gegeven en wordt aangeboden aan scholen in en rond Amsterdam.

De training duurt 6 weken; de kinderen krijgen per week twee lessen van een half uur.

Er is geen huiswerk. De leerkracht oefent iedere dag vijf minuten met de hele klas.

De training is zo ontworpen dat deze met minimale belasting van de leerkracht in een bestaand schoolprogramma kan worden geïntegreerd.

Aanmelden

U kunt uw klas/ school aanmelden door het contactformulier in te vullen of een mailtje te sturen naar suzannejuch@gmail.com.

Voor meer informatie kunt u mij altijd bellen of mailen.   Mindfulkidslogo2